Kiropraktik

Kiropraktik handlar om att ta tillvara kroppens egen förmåga till läkning – om att kiropraktorn med justeringar av kroppens leder påverkar spänningar och obalans mellan olika muskelgrupper för att underlätta kroppens läkning.

Läs mer

Träning och Rehab

För bästa resultat av en behandling krävs även engagemang från dig själv.

Läs mer

Massage

Företagsmassage

En frisk arbetsplats skapar bra förutsättningar för friska anställda - och tvärt om. Det finns ett positivt samband mellan god arbetsmiljö och låg sjukfrånvaro.

Kostrådgivning

Vi erbjuder kostrådgivning både för enskilda privatpersoner och för hela företag. Effektiv viktminskning, fastare kropp, ett sundare liv och en bättre hälsa.

Djur

Ett djur kan precis som vi människor få ont i lederna (Rörelseapparaten ex ryggen, benen, nacke, käkled, hovar/tassar  mm) Detta kan leda till att djuret får spänningar och beteende förändringar som vi uppfattar som olater. Man kan se eller känna förändringar hur djuret rör sig.
T.ex.
Hästen tycker att det är jobbigt att bli sadlad pga. att sadeln är felanpassad till ryggen och är därför öm över de delar som får för mycket belastning.
Hunden har svårt att gå i trappor eller hoppa in och ur bilen.  Precis som en idrottare måste djuret träna för det som den skall användas till. Ex Hundar:  jakt agility, show mm. Hästar ex hoppning, dressyr, fälttävlan, race mm.
Samspelet med både ryttare och häst eller förare och hund är viktigt. Rubbas något i rörelsebalansen kan även förhållandet mellan djur och människan förändras.


När skall man använda kiropraktik?cat dog
Vid problem med:
o    Nack-, rygg, ben  och svans smärtao    Muskelspasmer
o    Skador vid  t.ex. fall, halka                                                       
o    Käkledsproblem
o    Post operativt  rehabilitering
o    Underhållande av spinal och led hälsa.
o    Hov/tass problematik
o    Inskränkt steg
o    Vill inte  gå på tygeln
o    Svårt att fatta galopp i ett visst varv, m.m

Hur går en behandling till?
o    Inkluderar en utvärdering av patientens historia , hälsostatus och användnings område  och olika ortopediska tester
o    En kiropraktisk undersökning omfattar en neurologisk undersökning , gång analys , postural hållning  och motion och stations palpation.

Om du märker att din fyrbente vän inte rör sig lika rytmiskt och avslappnat som vanligt.
o    Gången känns stel
o    Kraften kommer inte  från bakbenen
o    Muskulaturen känns spänd
o    Det verkar finnas smärta

Kan det bero på att den har en rörelse inskränkning och kompenseras detta med att ta ut rörelse någon annanstans i kroppen.

Att låta en legitimerad kiropraktor undersöka dig och din häst/hund är en god investering för att förebygga ev. förslitningsskador och hålla dig och din fyrfotade vän i god fysisk form.